Zindelijkheid hints

 

Een waarschuwing, Franse bulldoggen kunnen een klein beetje eigenwijs zijn als het op zindelijkheid aankomt. Heb geduld, heel veel geduld en een grote pot brokjes. (koekjes)

 

Het komt goed, met heel veel geduld, volhouden, attent blijven en een heleboel toiletkeukenpapier, maar ze leren het. Bij de ene hond duurt wat langer dan bij de ander, maar heb vertrouwen.

 

Begin meteen als je met de puppy thuiskomt met de training, ga door waar de fokker was toen je hem ophaalde. Met een krantje en/of buiten zetten en een pot brokjes of koekjes bij de deur. Wen hem aan een regelmatig patroon, met eten en veel korte tripjes buiten. Als de puppy erg onrustig is en op zoek naar iets? Wees gewaarschuwd hij moet wat. Onmiddellijk oppakken en naar buiten, of naar het krantje. Doet hij wat beloon hem met een brokje (ander dan zijn voer) of (stukje) koekje. Veel bulletjes zijn zo slim doen niet alles in een keer, willen meer dan een brokje of half koekje. Ook als ze wakker worden, voor en na het eten, en voor het slapengaan eerst buiten zetten of op het krantje. Bij gebruik van een krantje, de krant steeds kleiner maken en verder naar de deur tot hij buiten ligt. Het is bij flat bewoners ook mogelijk om het te leren op het balkon, in eventueel een kattenbak of een speciaal daarvoor gemaakt hoekje, wat steeds ververst kan worden. Dit voor de kleine tussendoortjes of de late avonden, regen en dies meer.

 

Ongelukjes zijn onvermijdelijk. Terwijl hij bezig is oppakken en vlug buiten of op de krant zetten. (Flat balkon) Het haalt niets uit om hem er met zijn neus doorheen te halen, te schreeuwen enz. Hij begrijpt toch nog niet waarom je zo boos bent Vertrouw me, zijn geheugen is nog niet zolang. En een brokje is toch veel lekkerder en die krijgt hij niet als hij binnen doet. Maakt hij het buiten af dan natuurlijk wel. Gebruik bij het schoonmaken van het ongelukje geen reiniger op basis van ammonia, voor de puppy ruikt dat als urine en doen het dus weer op die plaats.

 

Iedere Franse Bulldog heeft zijn eigen tempo van leren, maar de gemiddelde leeftijd van zindelijkheid is 4 tot 5 maanden.

 

Er is nog een andere mogelijkheid en wel een hondendeurtje te (laten)instaleren in de deur, zodat ze uit zichzelf naar buiten kunnen gaan als ze moeten. Als dit een optie is, geeft het een hoop rust. Maar dit moet natuurlijk ook geleerd worden en wel door met een brokje of koekje aan de andere kant te gaan staan en zo te lokken. Of leg zijn of haar lievelingsspeeltje aan de ander kant zodat hij het kan ophalen. (Het is misschien ook mogelijk om het zelf, of een van de kinderen voor te laten doen, hoe het moet.)

 

Terug