Franse Bulldoggen Feiten

 

Als je een hond wil voor lange wandelingen in het park, dan is een Franse Bulldog niets voor je. Als je een hond zoekt die tegen heet(warm) of zeer koud weer kan, dan is een Franse Bulldog niets voor je. Als je hond voor buiten wilt, die zichzelf amuseert voor uren ALLEEN, dan is een Franse Bulldog niets voor je. Als je een hond zoekt die zéér gehoorzaamt en makkelijk te trainen is voor behendigheid of gehoorzaamheid, dan is een Franse Bulldog niets voor je. Als je een hond zoekt die zindelijk is zonder er zelf maar iets voor te doen, dan is een Franse Bulldog ZEKER niets voor je.

Als je een vreemd, charmante, eigenwijs klein clowntje wil dan “misschien” is de Franse Bulldog iets voor je. Als je een kleine vriend zoekt, die je urenlang bezighoud en er plezier aan beleeft, dan “misschien” is de Franse Bulldog iets voor je. Als je hart al is gestolen door een kleine Gremlins met vleermuis-oren, dan is de Franse Bulldog ZEKER iets voor je.

 

Franse bulldoggen zijn gefokt als schoothondjes voor de vrouw, en ze houden zich hier ook nu nog aan ze doen niets liever. Tegen het einde van 1800, werd er vaak een miniatuur versie van de Engelse Bulldog veel van deze miniatuur Bulldoggen waren niet zwaarder dan 10 pond ong. 5kg! Ze hadden verschillende oor aanzetten: bv. Rozenoor en vleermuisoor. Door de Industriële Revolutie zijn veel werkloze arbeiders zijn toen naar Frankrijk geëmigreerd en namen hun miniatuur bulldoggen mee. Ze kruiste de honden met mops honden, terriërs en andere kleine rassen, zo hebben ze de Franse Bulldog gekregen.

 

De Franse Bulldog werd vaak in het donker circuit gezien, en wel in de armen van prostituee wanneer zij over de boulevards liepen in Frankrijk. Maar zoals normaal de rijke zagen het ras en werd het onder de welgestelde een populair ras. Veel van die honden werden geëxporteerd. O.a. naar de USA en andere landen

 

Zo werd er in 1897 de French Bulldog Club of Amerika, zei hielden hun eerste show in het Waltdorf Astoria Hotel in New York. Deze club FBCA is de oudste club in de wereld voor de Franse Bulldog.

 

Zo als jullie misschien weten, een franse bulldog is vermist op de Titanic en een franse bulldog was het huishondje van de Russische Tsaar zijn naam was “Ortino” ze hebben van de Russische familie samen met de overblijfsels van Ortino gevonden.

 

Terug